Πυκνά δάση, όρμοι και ανοιχτοοί χώροι, πλούσια αρώματα και τα πλακόστρωτα δρομάκια. Κάθε ταξίδι στο Πήλιο είναι μια νέα ανακάλυψη.

Το μυθικό βουνό των Κενταύρων, το Πήλιο. Η αύρα που συνοδεύει αυτό το βουνό δεν περιγράφετε με λόγια, μπορείτε να εξερευνήσετε στα ειδυλλιακά χωριά, τα σοκάκια με τα αρχοντικά, τις μυρωδιές από φρεσκοψημένα κάστανα και των ζουμερών μήλων, ακόμη και μέσα από την απρόσμενη ομίχλη.

To Πήλιο σας καλωσορίζει με τα χωριά του καθώς φεύγετε από το Βόλο, όπως Ανακασιά, Πορταριά, Μακρινίτσα και Τσαγκαράδα.

Ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς του Πήλιο,η Τσαγκαράδα είναι μακράν η καλύτερη εισαγωγή στους θρύλους του βουνού. Ψηλά πλατάνια, πλατείες και πλακόστρωτα δρομάκια σας προσκαλούν να τους ακολουθήσει ένα προς ένα και να εξερευνήσετε τους θρύλους.

Πρόκειται για ένα μέρος ευλογημένο με πλούσια ιστορία και κουλτούρα. Έχει διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο στην εκπαιδευτική, εμπορική και οικονομική ανάπτυξη του ανατολικού Πηλίου, και σήμερα αποτελεί τον κύριο τουριστικό πόλο έλξης στην περιοχή. Διαθέτει ένα πραγματικό λαβύρινθο καλντεριμιών, μονοπατιών και αγροτικών και ασφαλτοστρωμένων δρόμων που οδηγούν προς όλες τις κατευθύνσεις. Τα καλντερίμια και τα μονοπάτια της εδικώτερα είναι ζωντανοί πειρασμοί για περπάτημα, άσκηση, εξερεύνηση, και υπόσχονται εκπλήξεις ευχάριστες και συναρπαστικές.

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ

ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ

ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε την Τσαγκαράδα με τις κόκκινες στέγες και  τα δαιδαλώδη σοκάκια, τοξωτά περάσματα και πέτρινες πλατείες που απλώνονται γύρω από την επιβλητική πόλη. Σε απόσταση 20 λεπτών με τα πόδια θα βρει τον εαυτό να περιβάλλεστε από πράσινο, όπου μπορείτε να περπατήσετε παράλληλα με τους μύθους και να εξερευνήσετε το παραμύθι.

Η Τσαγκαράδα διαθέτει ένα πραγματικό λαβύρινθο καλντεριμιών, μονοπατιών και αγροτικών και ασφαλτοστρωμένων δρόμων που οδηγούν προς όλες τις κατευθύνσεις. Τα καλντερίμια και τα μονοπάτια της εδικώτερα είναι ζωντανοί πειρασμοί για περπάτημα, άσκηση, εξερεύνηση, και υπόσχονται εκπλήξεις ευχάριστες και συναρπαστικές.

Η Τσαγκαράδα είναι ένα μεγάλο χωριό που δίνει την εντύπωση ότι είναι κτισμένο κατά μήκος του περιφερειακού δρόμου διότι τα σπίτια που φαίνονται και από τις δυό πλευρές του δρόμου καταλαμβάνουν μια απόσταση 5 χλμ.

Το γεγονός όμως είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος του χωριού είναι κρυμμένο μέσα στη πυκνή βλάστηση και πίσω από ράχες και πρανή. Η κατοικημένη περιοχή εκτείνεται κυρίως προς και ως τους πρόποδες του βουνού και τις διάφορες ακρογιαλιές.

Πρόκειται για ένα μέρος ευλογημένο με πλούσια ιστορία και κουλτούρα. Έχει διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο στην εκπαιδευτική, εμπορική και οικονομική ανάπτυξη του ανατολικού Πηλίου, και σήμερα αποτελεί τον κύριο τουριστικό πόλο έλξης στην περιοχή.

Whether hiking in solitude or enjoying an informative walk, you will have the chance to observe different species of birds, as well as colorful woodland flowers and filled butterflies.

Δεν θα ήταν ο ιδανικότερος προορισμός, εαν δεν μπορούσατε να βρείτε τη θάλασσα σε κοντινή απόσταση. Λόγω της μοναδικής θέσης του χωριού μας, μπορείτε να βρείτε θαυμαστές παραλίες όπως ο Άγιος Ιωάννης, ο Μυλοπόταμος και η Νταμούχαρη. Αυτές οι παρθένες παραλίες είναι ιδανικές για οικογένειες, διότι συνδυάζουν την φύση, όπου τα παιδιά σας μπορούν να παίξουν και να μάθουν, και την ηρεμία της θάλασσας.

Προκαλέστε τον εαυτό σας και κολυμπήστε δίπλα στα βουνά!